Entinen nuori eläkkeellä

06.12.2017


Erilainen elämä - parempi vai huonompi?

Jos odottaa, että elämä on vain löhöilyä, sen saa sellaiseksi kyllä muokattua. Mutta tyydyttääkö se? Tekeekö se todella onnelliseksi vai tylsistyttääkö se ajatukset ja tekee entistä väsyneemmäksi? Jos heittäytyy työuran jälkeen täydelliseen tekemättömyyden mielentilaan, niin köllötteleekö sitten suurim- man osan päivästä seuraavat 15, 20 tai 30 vuotta? Voiko sellaiseen olla aidosti tyytyväinen?

Oman terveyden ja elämän mielekkyyden kannalta kannattaa miettiä, mitä sellaista voit tuoda arkeesi, joka tekee sinut onnelliseksi. Onko olemassa jokin harrastus, josta olet aina haaveillut, mutta jolle ei ole vain ollut aikaa? Entä kiinnostaisiko jokin järjestö- tai hyväntekeväisyystyö? Entä ystäväpiirin säännölliset tapaamiset? Onko olemassa jokin taito, jonka olet aina halunnut oppia? Muistatko mistä olet haaveillut työelämässä? Muistatko mikä asia tois- tui kun huokailit, että voi kun olisi enemmän aikaa. No nyt sinulla on aikaa. On sinun käsissäsi, mitä sillä ajalla teet. 

Yksi asia on varma. Teetpä mitä tahansa, opiskelet, matkustelet, osallistut lastenlastesi hoitoon, rakennat kesämökkiä, remontoit asuntoasi, aloitat uusia harrastuksia tai mitä tahansa, niin hyvän kunnon rakentaminen ja ylläpito parantaa tilannetta aina.

Unelmien toteuttaminen tekee elämän mielenkiintoiseksi. - Paulo Coelho  

Aiheesta lisää Entisten nuorten hyvinvointikirjassa!